Пам'ятки Харкова хочуть внести до списку ЮНЕСКО

Читать на русском
Україна ініціює внесення об’єктів культурної спадщини Харкова до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

Україна ініціює внесення об’єктів культурної спадщини Харкова до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив міністр культури України Євген Нищук під час візиту до Харкова, передає Харківська облдержадміністрація.

«Якщо ми говоримо про культурну спадщину, то ми часто думаємо, що це про щось, що було 1000 років назад. Але це не так. Культурна спадщина Харкова – це унікальна спадщина ХХ століття. Вона зараз опрацьовується, й ми готуємо досьє, щоб до переліку ЮНЕСКО були прийняті ті чи інші об’єкти, які є в Харкові», - сказав міністр.

За словами Нищука, два з восьми проектів, які стали переможцями конкурсу Малі міста – великі враження, знаходяться саме на території Харківської області.

«Це Шарівка та Чугуїв. Ці проекти отримають підтримку, в тому числі фінансову – близько 600 тис. грн кожен», - відзначив міністр.

На цей момент до реєстру вже внесено 971 об’єкт культурної спадщини Харківської області, 34 з них – як пам’ятки національного значення.

Нагадаємо, що у Чернівцях майстрині студії писанкарства Життєдай підготували звернення до Міносвіти щодо ініціювання внесення української писанки до переліку всесвітньої нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: