Карта АТО: ситуація на сході України на 11 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 11 квітня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Попри те, що російсько-окупаційні війська активно порушували режим тиші під час Великодніх свят, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями види озброєння, минула доба на лінії фронту відзначилася суттєвим збільшенням кількості обстрілів оборонних позицій наших захисників з боку противника. Окупанти активно застосовували танки та міномети різних калібрів.

Загалом протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 64 обстріли оборонних позицій ЗС України. 61 з них визначені як прицільні. Ворог зробив понад 60 пострілів з танків та випустив по наших опорних пунктах понад 100 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, Українські військовослужбовці 19 разів відкривали вогонь у відповідь на обстріли окупантів. При цьому застосовувалися виключно не заборонені Мінськими домовленостями види озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів четверо українських військовослужбовців отримали поранення, ще один захисник – бойове травмування. Їх оперативно було доставлено до військових мобільних госпіталів. Стан здоров’я усіх наших захисників – задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Противник здійснив 4 прицільних обстріли опорних пунктів Збройних Сил України.

Ворожа активність проявилася ввечері поблизу Новоолександрівки. З близько 19:00 окупанти тричі вели обстріли наших опорних пунктів, застосовуючи міномети калібру 82 мм, загалом випустивши 15 мін, гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. З озброєння БМП після 20:20 ворог вів вогневий вплив на захисників Луганського.

Донецький напрямок

Зафіксовано 60 ворожих обстрілів наших опорних пунктів. 57 з них визначені як прицільні.

Російсько-окупаційні війська застосовували танки двічі в районі Пісків, а також поблизу Водяного та Камʼянки. Загалом зафіксовано понад 60 ворожих пострілів з танків по позиціях наших захисників.

Окрім цього, понад 100 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм окупанти випустили по наших позиціях в районі н.п. Широкине, Лебединське, Піски, Водяне, Кам’янка, Бердянське, Авдіївка, Талаківка, та поблизу шахти Бутівка.

В районі вказаних н.п., а також поблизу Опитного, Новотроїцького, Красногорівки та Гнутового ворог вів провокаційний вогонь з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Водяного неодноразово вів вогонь ворожий снайпер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: