Карта АТО: ситуація на сході України на 10 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 10 квітня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу обстановка на лінії зіткнення істотних змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші, застосовуючи, зокрема, артилерійські системи калібру 122 мм і важкі міномети. Нашими військовими зафіксовано 35 ворожих обстрілів. Як і раніше переважну активність противник демонстрував на Донецькому напрямку.

З 35 ворожих обстрілів наших оборонних позицій 30 визначені як прицільні. З метою збереження життя і здоров'я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 9 раз були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення. Постраждалі були оперативно доставлені в медичні установи. Стан здоров'я всіх 3 захисників оцінюється як задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Противник тричі відкривав вогонь в районі Світлодарськ дуги. Під обстрілом з великокаліберних кулеметів і гранатометів виявилися наші військові в районі населених пунктів Катеринівка, Луганське та Світлодарськ.

Донецький напрямок

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 32 ворожих обстріли.

У районі населених пунктів Широкино і Лебединське противник застосував заборонену Мінськими домовленостями ствольну артилерію калібру 122 мм. Всього в сторону наших військових ворог випустив 10 снарядів. Також в районі Лебединського відзначений ворожий обстріл з мінометів калібру 82 мм.

Найбільша кількість обстрілів наших опорних пунктів зафіксовано в районі Водяного. Тут ворог відкривав вогонь 9 разів, зокрема, двічі - з мінометів калібру 120 мм. В сторону українських військових було випущено 8 хв цього калібру.

Під ворожі обстріли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних типів також потрапили наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Гнутове, Кам'янка, Лебединське, Невельському, Дослідне, Павлопіль, Піски, Харчовик, Первомайське, Талаковка, Широкино і шахти Бутівка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: