В ЄС запровадили нові вимоги безпеки авто

Читать на русском
З квітня для нових авто стала обов'язковою система eCall, яка при ДТП автоматично передає аварійним службам координати автомобіля.

З квітня для нових авто стала обов'язковою система eCall, яка при ДТП автоматично передає аварійним службам координати автомобіля.

Всі нові автомобілі в Європі тепер повинні мати систему автоматичного виклику служб порятунку при ДТП, яка називається eCall. Її мета – забезпечити максимально швидке надання допомоги постраждалим, повідомляє autonews.ua, передає «Слово і Діло».

Порядок на дорогах: як зміниться життя автомобілістів у 2018 роціУ новому році на автомобілістів чекає низка законодавчих новацій. Вони стосуватимуться як змін до ПДР, так і вирішення проблеми з авто на іноземній реєстрації. Чого слід очікувати та якою буде реакція автомобілістів – у матеріалі Олександра Радчука.

Відповідний закон набув чинності в ЄС 31 березня 2018 року.

Система eCall при серйозній аварії автоматично передає аварійним службам розташування автомобіля, напрямок його руху, час, коли трапилася дорожня подія. Система працює повністю автономно, навіть якщо водій знепритомнів. Але eCall також можна активувати й вручну, натиснувши відповідну кнопку.

«ECall дозволяє рятувальникам і лікарям швидше потрапити на місце ДТП. Завдяки цьому буде збережено багато життів. Це дуже потрібне нововведення. Але це лише початок підвищення безпеки дорожнього руху. Автовиробникам потрібно впроваджувати сучасні активні системи безпеки», – сказав Ерік Джоннарт, голова Європейської асоціації автовиробників (ACEA).

ACEA також виступає за те, щоб у Європі всі нові автомобілі вже в базовій комплектації мали систему автономного екстреного гальмування (AEB). Поки ж, за даними Thatcham Research, лише 30% нових автомобілів, що продаються на європейському ринку, оснащуються такою системою.

Раніше в Україні була створена координаційна рада з безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо також, стало відомо, які нововведення в ПДР уже діють.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: