Карта АТО: ситуація на сході України на 3 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 3 квітня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу обстановка на лінії зіткнення істотних змін не зазнала. Як і раніше, особливу активність російсько-окупаційні війська демонстрували на Донецькому напрямку.

Поряд з цим, жоден з українських захисників не постраждав.

Всі 20 ворожих обстрілів визначені як прицільні. Військовослужбовці Збройних Сил України дотримувалися режиму припинення вогню, але в жодному випадку не були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене мінських домовленостей зброю.

Напрямки: Луганський напрямок

Минула доба стала однією з небагатьох, коли не прозвучало жодного пострілу.

Донецький напрямок

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 20 ворожих обстрілів. Противник застосовував весь спектр стрілецької зброї, великокаліберні кулемети і гранатомети різних типів. В районі Пісок наші позиції були обстріляні з мінометів калібру 82 мм. В сторону українських військових було випущено три міни.

Найбільша кількість обстрілів з боку окупаційних військ було зафіксовано в районах Водяного і шахти Бутівка. Тут противник відкривав вогонь по шість разів.

Під ворожі обстріли також потрапили опорні пункти в районах населених пунктів Гнутове, Кам'янка, Талаківка, Павлопіль.

Всього тривалість ворожих обстрілів не перевищувала 30-40 хвилин, але в районі Водяного, близько 18-ї години, окупанти вели вогонь з великокаліберного кулемета по позиціях протягом півтори години.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: