Карта АТО: ситуація на сході України на 2 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 2 квітня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Перший день квітня на лінії фронту відзначився застосуванням бойовиками російсько-окупаційних військ мінометів забороненого Мінськими домовленостями калібру 120 мм. Так, попри оголошений з опівночі 30 березня 2018 року режим припинення вогню з нагоди Великодніх свят, ситуація залишається без змін.

Одразу зазначимо, що серед наших захисників – військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України, які виконують завдання на лінії зіткнення із стримування та відсічі російської збройної агресії, внаслідок ворожих обстрілів немає поранених або травмованих.

Загалом минулої доби, у Вербну неділю, зафіксовано 38 обстрілів опорних пунктів Збройних Сил України з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ. 36 з них визначені як прицільні.

Напрямки:

Луганський напрямок

Ворог здійснив 6 прицільних обстрілів наших опорних пунктів, причому 4 з них відбулися в районі Луганського.

Зокрема, після 15:00, протягом півгодини, в районі Луганського зафіксовано розрив 4 ворожих мін калібру 120 мм. Також протягом минулої доби окупанти вели тут інтенсивні вогневі провокації, застосовуючи гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Після 18:00, протягом години, бойовики випустили близько 10 мін з мінометів калібру 82 мм по оборонцях Троїцького.

Після 21:00 зафіксовано ворожий обстріл наших захисників зі стрілецької зброї в районі Станиці Луганської. Зазначимо, що такі свідомі вогневі провокації з боку бойовиків російсько-окупаційних військ поблизу Станиці Луганської знову унеможливлюють розведення сил і засобів в районі цього населеного пункту. Нагадаємо, що розведення сил та засобів в районі населеного пункту Станиця Луганська, як це передбачено відповідним рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи за підсумками засідання 28 лютого, мало відбутися ще 5 березня 2018 року, за умови дотримання режиму тиші на цій ділянці. Проте, бойовики окупаційних адміністрацій РФ постійно порушують тут режим припинення вогню.

Донецький напрямок

Ворожа активність, на жаль, не припиняється. Тут зафіксовано 32 ворожих обстріли, з яких 30 визначені як прицільні.

Розриви ворожих мін калібру 82 мм зафіксовано в районі Авдіївки, Пісків, Широкиного та шахти Бутівка.

Найчастіше бойовики російсько-окупаційних військ вели активні вогневі провокації, застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю поблизу Водяного, Павлополя, Авдіївки та шахти Бутівка. Також під ворожий вогонь потрапили оборонці Опитного, Старогнатівки, Талаківки, Кам’янки, Верхньоторецького та Гнутового. В районі Павлополя вів вогонь ворожий снайпер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: