Карта АТО: ситуація на сході України на 29 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 29 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала. Особливу активність російсько-окупаційні війська демонструють на Донецькому напрямку. Противник знову вів вогонь по нашим позиціям з мінометів та артилерійських систем заборонених мінськими домовленостями калібрів.

Із 54 ворожих обстрілів наших оборонних позицій 53 визначені як прицільні. Ворог випустив по наших захисниках 52 міни з мінометів калібру 120 мм, та понад 30 – з мінометів калібру 82 мм.

З огляду на ситуацію, у 28 випадках військовослужбовці Збройних Сил України були змушені відкривати вогонь у відповідь з дозволеної Мінськими домовленостями зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів жоден з військовослужбовців Збройних Сил України не постраждав.

Проте вчора, близько 13:20, під час обстеження території від вибухонебезпечних предметів спільно з патрулем Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, поблизу Донецької фільтрувальної станції в районі м. Авдіївка, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої (НВП) отримав ураження офіцер служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Постраждалий був оперативно доставлений до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова у м. Дніпро. Медики оцінюють стан його здоров’я як задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом майже всієї доби було тихо, але в період з 20-ї до 23-ї години противник двічі обстріляв наші позиції в районі населених пунктів Катеринівка та Щастя. Вогонь вівся з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також мінометів калібру 82 мм. У бік наших військових ворог випустив три мінометних міни.

Донецький напрямок

Ворожі обстріли не припинялися упродовж усієї доби. Тут відмічено 52 порушення противником режиму припинення вогню.

В районі Широкиного зафіксовано застосування артилерії калібру 122 мм. У бік наших військових ворог здійснив 4 прицільних артилерійських постріли.

Під тривалим обстрілом з мінометів калібру 120 мм двічі опинилися наші опорні пункти в районі Павлополя і один раз – в районі Гнутового. У бік українських військових було випущено 52 міни цього калібру.

Також 7 разів позиції українських військових були обстріляні з мінометів калібру 82 мм. Під обстрілами потрапили наші опорні пункти в районі знову ж Гнутового та Павлополя, а також Водяного та Пісків.

Загалом, на Донецькому напрямку минулої доби було «гаряче» по всій лінії зіткнення. Крім артилерії та мінометів противником активно застосовувався увесь спектр стрілецької зброї, гранатомети різних типів та БМП. Найбільша кількість обстрілів наших опорних пунктів зафіксована в районі Авдіївки, Гнутового, Павлополя, Кам’янки, Водяного, Опитного, Новотроїцького, шахти Бутівка та Широкиного.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: