Карта АТО: ситуація на сході України на 26 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 26 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 26 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

На лінії зіткнення зафіксовано подальше загострення ситуації через збільшення кількості обстрілів оборонних позицій військовослужбовців Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ. Ворог знову застосував за українськими захисникам заборонені мінських угодами зразки озброєння - танки і міномети калібру 120 мм.

Ситуація в районі проведення операції стримування і відсічі російської збройної агресії знаходиться під контролем наших захисників.

За минулу добу ворог неодноразово вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу Авдіївки, шахти Бутівка, Талаківці, Верхньоторецька, Кам'янки, Мар'їнки, Широкино, Богданівки, Гнутового, Новотроїцького, Павлопіля, Красногоровки, Водяного. При цьому в районі Гнутового і шахти Бутівка противник вів обстріл з озброєння БМП. Крім цього, за нашими захисникам Кам'янки, Широкино, шахти Бутівка, Красногоровки, Мар'їнки зафіксований вогонь ворожих снайперів.

Всього за минулу добу на лінії зіткнення з боку російсько-окупаційних військ відбулося 44 обстрілу, з них 36 визначені як прицільні.

При цьому окупанти вчинили 3 постріли з танка по оборонним укріпленням Збройних Сил України та випустили більше 30 снарядів з мінометів калібрів 120 і 82 мм.

В результаті обстрілу з боку російсько-окупаційних військ на Донецькому напрямку загинув один наш захисник України, 1995 р.н.

Ще один наш військовослужбовець в результаті ворожих обстрілів отримав бойове травмування. Він доставлений у військовий мобільний госпіталь. Стан здоров'я нашого захисника - задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 2 прицільні ворожі обстріли наших позицій. Днем спостерігалося відносне затишшя, але близько 20:40, протягом більше 2 годин, противник вів вогонь по захисникам Новгородського. З 22:30 до опівночі окупанти вели обстріл з великокаліберних кулеметів по нашим захисникам в районі Троїцького.

Донецький напрямок

Ворог збільшив кількість обстрілів наших оборонних позицій. Тут зафіксовано 42 обстріли, з яких 34 визначені як прицільні.

Зокрема, відразу з півночі 25 березня окупанти застосували міномети калібру 120 і 82 мм по нашим захисникам в районі Дослідного і Пісок, вранці розрив мінометних снарядів калібру 82 мм зафіксований поблизу Талаківці. Крім цього, вночі в районі Пісок зафіксовано 3 ворожих пострілу з танка.

Днем, після 16:40 поблизу Лебединського, і близько 18:00 в районі Широкино також зафіксовані ворожі обстріли з мінометів калібру 120 мм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: