Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 16 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Рівно добу протрималося затишшя на лінії зіткнення. А з початком минулої доби російсько-окупаційні війська знову порушили режим перемир'я, відкривши мінометний вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Всі 4 ворожих обстріли наших оборонних позицій визначені як прицільні.

Військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали, і строго дотримуються оголошеного опівночі 5 березня всеосяжного перемир'я.

Відзначимо, що в результаті ворожих обстрілів серед захисників України немає поранених або травмованих.

Напрямки:

Луганський напрямок

У другій половині дня противник двічі порушив режим припинення вогню.

З 13:40 У протягом майже години перебували під обстрілом наші захисники в районі н.п. Луганське. Російсько-окупаційні війська вели тут вогонь з станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Ще один ворожий обстріл з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї зафіксовано нашими військовими ввечері в районі Станиці Луганській.

Донецьке напрямок

За минулу добу противник двічі відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України в районі населених пунктів Водяне та Лебединське. Причому, в районі Водяного окупанти почали обстріл після півночі. В обох випадках ворог застосував міномети калібру 82 мм, а в районі Лебединського, до того ж, відкрив вогонь зі стрілецької зброї. Всього в сторону наших військових було випущено 14 хв 82 калібру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: