Карта АТО: ситуація на сході України станом на 4 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 4 березня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Мінстерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, бойовики російсько-окупаційних військ не припиняли вогневі провокації проти захисників України, застосовуючи міномети заборонених Мінськими домовленостями калібрів. Активність окупантів була найбільш відчутною ввечері.

Загалом минулої доби зафіксовано 8 прицільних обстрілів оборонних укріплень Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ. При цьому противник випустив по наших захисниках понад 20 мін з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм.

Військовослужбовці Збройних Сил України тричі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно не заборонене Мінськими домовленостями штатне піхотне озброєння.

Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ жодний захисник України не був поранений та травмований.

Напрямки:

Луганський напрямок

Окупанти з 17:30 до опівночі здійснили 6 прицільних обстрілів оборонних позицій військовослужбовців Збройних Сил України. Ввечері, протягом години, випустили понад 10 мін калібру 82 мм по захисниках Кримського. Тут, а також по наших оборонцях населених пунктів Луганське, Новгородське, Малинове, Станиця Луганська та Щастя, ворог активно вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Донецький напрямок

Зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли. Зокрема, ввечері з мінометів калібру 82 мм окупанти вели вогонь по оборонцях Пісків, а з мінометів калібру 120 мм – по захисниках Водяного, що на приморській ділянці нашої оборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: