Олімпійський чемпіон Абраменко отримав від Порошенка цінні подарунки

Читать на русском
Президент Петро Порошенко зустрівся з чемпіоном ХХIII зимових Олімпійських ігор із фристайлу Олександром Абраменком та вручив спортсмену орден За заслуги ІІІ ступеня та сертифікат на квартиру.

Президент Петро Порошенко зустрівся з чемпіоном ХХIII зимових Олімпійських ігор з фристайлу Олександром Абраменком та вручив спортсмену орден «За заслуги» ІІІ ступеня та сертифікат на квартиру.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

Це просто сон. Абраменко прокоментував завоювання золотої медалі – відеоУкраїнський спортсмен Олександр Абраменко, який завоював у неділю, 18 лютого, золоту медаль із фрістайлу на Олімпійських іграх у Пхенчхані, поділився своїми емоціями від перемоги.

Головний тренер збірної команди України з фристайлу Енвер Аблаєв також отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Атлетів відзначено за досягнення високих спортивних результатів на ХХIII зимових Олімпійських іграх 2018 року в місті Пхьончхані (Південна Корея).

«В України дуже давно не було олімпійських медалей. Думаю, що це перемога, про яку мріяли, й, чесно кажучи, не всі вірили, що в нас буде золото … Ти вже назавжди в пантеоні слави українського олімпійського спорту», – сказав Порошенко.

Олександр Абраменко сказав: «Я дуже зрадів, що я зміг завоювати й принести Україні першу золоту медаль у нашому виді спорту».

Він розповів, що Міжнародний олімпійський комітет попросив надати одну з лиж, у яких він переміг на Олімпіаді, з автографом для музею в Лозані.

Спортсмен зізнався, що власне житло для нього було другою мрією після перемоги на Олімпіаді, й пообіцяв запросити главу держави на новосілля.

Абраменко вручив президенту сувенір – символ ХХІІІ зимових Олімпійських ігор.

Як відомо, за результатами виступу на зимових Олімпійських іграх 2018 року в місті Пхьончхані Національна збірна олімпійська команда України здобула золоту медаль у змаганнях із лижної акробатики та посіла 21-ше місце в загальнокомандному заліку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: