Карта АТО: ситуація на сході України на 1 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 1 березня 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби знову спостерігалася тенденція до зниження активності російсько-окупаційних військ. Поряд з цим противник не припиняє застосувати заборонену Мінськими домовленостями зброю. Також зазначимо, що минулої доби на лінії фронту жоден з наших захисників не постраждав.

Усі 5 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. Загалом у наш бік було випущено близько 30 мін калібрів 120 та 82 мм.

У двох випадках військовослужбовці Збройних Сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домовленостями зброю.

Напрямки:

Луганський напрямок

Противник 4 рази обстріляв наші позиції.

Двічі під ворожими обстрілами опинилися наші опорні пункти в районі Луганського, на Світлодарській дузі. Вогонь вівся з мінометів калібру 120 та 82 мм, протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемета.

Ще два обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів усіх типів зафіксовано нашими військовими в районі Кримського та Новолуганського.

Донецький напрямок

Минулої доби противник лише 1 раз відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України в районі Павлополя. Це був обстріл з мінометів калібру 120 та 82 мм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: