Карта АТО: ситуація на сході України на 28 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 28 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу російсько-окупаційні війська значно збільшили кількість випущених по оборонним позиціям снарядів з мінометів калібрів 120 і 82 мм. Також зафіксовано обстріл російськими терористами мирного селища міського типу в Донецькій області з мінометів.

Всього за минулу добу зафіксовано 7 прицільних обстрілів позицій ВС України з боку російсько-окупаційних військ. Всі вони відбулися на луганському напрямку. При цьому окупанти випустили по нашим оборонним укріпленням понад 140 снарядів з мінометів калібрів 120 мм і 145 хв калібрів 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів один захисник України був поранений. Військовослужбовець доставлений у військовий мобільний госпіталь. Стан здоров'я нашого захисника - середньої тяжкості.

Вечірньої пори зафіксований обстріл російсько-терористичними військами мирного селища міського типу Луганське Донецької області. Окупанти випустили більше 15 снарядів з мінометів калібрів 120 і 82 мм. Оскільки обстріл стався ввечері, військовослужбовці ЗСУ з'ясовують ганебні наслідки терористичної російської діяльності.

Напрямки:

Луганський напрямок

Упродовж минулої доби всі прицільні обстріли по нашим оборонним позиціям відбулися саме тут.

Ворог 7 разів здійснював тривалі вогневі провокації в сторону українських захисників, активно застосовуючи міномети калібрів 120 і 82 мм.

З близько 5 ранку, протягом півтори години, окупанти випустили по позиціях захисників Луганського більше 20 снарядів з мінометів калібру 120 мм, супроводжуючи обстріли вогнем з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Двічі протягом доби під ворожий вогонь потрапили позиції військовослужбовців ЗСУ в районі Троїцького. Вранці окупанти застосували в сторону наших захисників міномети калібру 82 мм, а з 20:30, протягом півтори години, у напрямку від окупованої Санжарівка, випустили по захисникам Троїцького ще більше 35 хв з мінометів калібрів 120 мм.

Тричі під ворожим вогнем окупантів знаходилися позиції наших військових в районі Новоалександровки. З напряму окупованого села Калинове-Борщувате противник застосовував по нашим оборонним позиціям міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Протягом 4,5 годин, з близько 17:30, російсько-окупаційні війська вели вогонь по оборонним позиціям наших військових поблизу Світлодарська. Тут зафіксовані вибухи від понад 200 снарядів з мінометів калібрів 120 і 82 мм, обстріли з зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, іншого піхотного озброєння.

У переважній більшості випадків військовослужбовці ЗС України відкривали адекватний вогонь у відповідь з не заборонений мінських домовленостей штатного піхотного озброєння. Інформація української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: