Карта АТО: ситуація на сході України станом на 27 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 27 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по позиціях наших військових. Також з боку проросійських терористів зафіксовано обстріл з артилерійських систем калібру 152 мм околиць мирного селища у Попаснянському районі Луганської області.

Усі 5 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. Загалом у наш бік було випущено 56 мін калібрів 120 та 82 мм.

В одному випадку, аби вгамувати знахабнілого ворога, військовослужбовці Збройних Сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок ворожого обстрілу троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення. Стан здоров’я двох поранених захисників оцінюється як задовільний, ще одного нашого військовослужбовця – як важкий.

Напрямки:

Луганський напрямок

Противник 1 раз обстріляв наші позиції в районі Троїцького. Із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм ворог випустив у бік наших захисників 13 мін.

Донецький напрямок

Минулої доби противник відкривав вогонь по оборонних позиціях Збройних Сил України 4 рази. Під обстрілами з мінометів калібру 120 мм опинилися наші опорні пункти в районі населеного пункту Піски. Двічі противник відкривав вогонь з мінометів 82 калібру по нашим позиціям в районі Лебединського.

Ще один ворожий обстріл зі стрілецької зброї зафіксований неподалік Кам’янки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: