Карта АТО: ситуація на сході України станом на 26 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 26 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби вздовж лінії зіткнення зафіксовано зниження активності окупантів, проте російсько-окупаційні війська продовжують обстріли позицій військовослужбовців Збройних Сил України з мінометів.

Загалом минулої доби вздовж лінії фронту зафіксовано 5 прицільних обстрілів оборонних позицій Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ.

Застосовуючи штатне піхотне озброєння, що не заборонене Мінськими домовленостями, військовослужбовці Збройних Сил України двічі відкривали вогонь у відповідь.

На превеликий жаль, минула доба знову принесла втрату.

Внаслідок обстрілів російських окупантів загинув один наш військовий, 1998 р.н.

Окрім цього, внаслідок обстрілів, отримав поранення один український військовий. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя, де він отримує необхідну кваліфіковану медичну допомогу. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли в бік Українських захисників. Вдень з мінометів калібрів 82 мм противник випустив 7 снарядів по оборонцях Зайцевого, а з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів вів вогонь по захисниках Кримського, та близько двох годин – по наших оборонних позиціях в районі Новолуганського.

Донецький напрямок

Зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли. Протягом світлої пори доби, окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм по захисниках Водяного, що на приморській ділянці нашої оборони, та зі стрілецької зброї – по наших оборонцях шахти Бутівка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: