Посилення штрафів за перевищення швидкості: в Укравтодорі зробили заяву

Читать на русском
Згідно з новими ПДР, з 1 січня 2018 року, обмеження швидкості руху в населених пунктах з 60 км/год до 50 км/год. За порушення ПДР в Укравтодорі запропонували збільшити штрафи.

Згідно з новими ПДР, з 1 січня 2018 року, обмеження швидкості руху в населених пунктах з 60 км/год до 50 км/год. В Укравтодорі вважають, що необхідно підвищити розмір штрафу за перевищення швидкості.

Про це заявив в.о. голови «Державного агентства автомобільних доріг» Славомір Новак, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Ми можемо зареєструвати обмеження в 40, 50, 60 км/год, але якщо хтось не буде штрафувати за перевищення швидкості, то закон не буде працювати. Це первинне завдання - збільшення штату поліції і збільшення штрафів», - вважає Новак.

На його погляд, для вирішення питання про перевищення швидкості і зниження рівня смертності на дорогах, необхідно побудувати автоматичну систему контролю швидкості і змінити закон про фотофіксацію.

«Тільки так ми будемо мати реальний результат про порушення швидкісного режиму і скорочення смертності. Але я розумію, що це непопулярна думка, особливо серед водіїв», - зазначив глава держагентства.

Він додав, що рішення про збільшення граничної швидкості на дорогах - в першу чергу питання поліції, комунальної влади або власника дороги.

«Вони повинні вирішити питання про швидкість. Якщо є можливість і дорога на дві-три-чотири смуги - то, звичайно, можна збільшити швидкість на таку дорогу. Ми запропонували основну загальну умову по дорогах в населених пунктах - з 60 км/год знизили до 50 км/год. В інших країнах ЄС, наприклад, йдуть переговори на предмет зниження ще з 50 км/год до 30 км/год в спеціальних зонах, в центрах міст», - заявив Новак.

Нагадаємо, автоматична фото- і відеофіксація має запрацювати в першому кварталі 2018 року.

За даними «Слова і Діла», міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за півтора року після ухвалення закону про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху будуть встановлені 4 тисячі камер.

Раніше аналітики порталу з'ясували, які інновації запровадять для водіїв у 2018 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: