Російський керлінгіст поверне бронзову медаль Олімпіади

Читать на русском
Російський керлінгіст Олександр Крушельницький, який провалив допінг-тест, поверне бронзову медаль Олімпійських ігор в Пхенчхані.

Російський керлінгіст Олександр Крушельницький, який провалив допінг-тест, поверне бронзову медаль Олімпійських ігор в Пхенчхані.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявила прес-секретар Федерації керлінгу Росії Валентина Паринова, передає телеканал «Росія 1».

Олімпіада-2018: прогримів перший допінг-скандалНа Олімпійських іграх в Пхенчхані шорт-трекіст олімпійської збірної Японії Кей Сайто провалив допінг-тест.

«Якби був суд, все одно ухвалено було б рішення про забір медалей», - заявила Паринова.

13 лютого Крушельницький з дружиною Анастасією Бризгалової отримав бронзову медаль в Пхенчхані в дабл-міксті, яка стала першою нагородою Росії в цьому виді спорту. Пізніше взяті у спортсмена допінг-проби дали позитивний результат на мельдоній. Слухання у цій справі в Спортивному арбітражному суді (CAS) були призначені на 22 лютого, проте 21 лютого Крушельницький відмовився від слухань, назвавши їх марними. Він погодився виконати регламент і пообіцяв робити все, щоб знайти докази своєї невинності.

Після повернення медалі Всесвітня федерація керлінгу може ухвалити рішення про дискваліфікацію Крушельницького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: