Карта АТО: ситуація на сході України станом на 20 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 20 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби ситуація на лінії зіткнення в районі проведення АТО суттєво не змінилася. З боку російсько-окупаційних військ продовжуються мінометні обстріли оборонних позицій Збройних Сил України.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано 12 прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Ворог випустив в бік наших позицій близько 20 снарядів з мінометів калібру 120 мм, та близько 30 мін – з калібру 82 мм.

На жаль, вчора, внаслідок ворожих обстрілів маємо втрату. Загинув 1 наш український військовий, 1989 р.н.

Окрім цього, внаслідок обстрілів з боку окупантів, отримав поранення один український захисник, ще один військовослужбовець – бойове травмування. Також, під час виконання завдань, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, поранень зазнали ще двоє наших військових.

Усіх їх було евакуйовано до військових мобільних госпіталів. Стан здоров’я одного з наших захисників оцінюється як важкий, ще трьох – задовільний. Наразі вони отримують усю необхідну кваліфіковану медичну допомогу.

Напрямки:

Луганський напрямок

Зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів, причому їх тр­­ивалість посилилась із настанням темної пори доби.

З мінометів калібру 82 мм ворог вів обстріли по наших захисниках в районі Кримського та Луганського.

Кількагодинні обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншого піхотного озброєння бойовики російсько-окупаційних військ вели в бік наших оборонних укріплень поблизу Світлодарська та Луганського. Також з цих видів зброї під вогневий вплив противника потрапили наші оборонці в районі н.п. Гладосове та Новолуганське.

Військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Донецький напрямок

Також зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів. Проте вони відрізнялися тим, що в основному противник застосовував в бік Українських захисників міномети.

Зранку окупанти застосували по наших оборонцях Пісків гранатомети та великокаліберні кулемети. Після відносного затишшя, з близько 16:30 та до пізнього вечора, під ворожі обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм потрапляли наші оборонні укріплення поблизу н.п. Лебединське, Піски, Широкіне та двічі – в районі Водяного.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: