Київських перевізників чекають масштабні перевірки

Читать на русском
Після аварії за участю двох маршруток усіх столичних перевізників чекають серйозні перевірки. Влада заявила, що реакція буде миттєвою, а санкції - безкомпромісними.

Міська влада Києва проведе перевірку столичних перевізників і застосує до порушників правил дорожнього руху жорсткі санкції.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Дмитро Давтян, повідомляє прес-служба КМДА.

Відзначається, що причиною перевірок стала ДТП, яка сталася в Києві в суботу, 16 лютого, ввечері, у якій зіткнулися дві маршрутки.

«11 постраждалих та травмованих пасажирів, двоє з яких потрапили в лікарню. Наслідки аварії за участю двох маршруток спонукають нас до жорстких перевірок усіх міських перевізників. Перевіримо не тільки дозволи й угоди, хоч і «паперова» частина роботи повинна бути в порядку. Докладно розглянемо насамперед те, як дотримуються транспортники норм і правил безпечного перевезення пасажирів», - зазначив Давтян.

За його словами, такі перевірки і зараз відбуваються регулярно, однак через аварію будуть посилені.

«Реакція буде миттєвою, а санкції - безкомпромісними. Ні форма власності, ні жоден інший фактор не матиме значення. Перевірці підлягають і приватні, і комунальні перевізники. Адже безпека пасажирів - понад усе. Тих компаній, які цього не розуміють, ми змусимо піти з ринку», - підкреслив заступник голови.

З'ясувалося, скільки транспорту потрібно Києву, щоб позбутися маршрутокКиєву необхідно придбати 231 автобус, 172 тролейбуса і 62 трамвая для задоволення потреб у перевезеннях на діючих маршрутах.

Нагадаємо, дві маршрутки зіткнулися у Києві в п'ятницю, 16 лютого. В аварії постраждали 15 осіб, двоє були важко травмовані.

Нагадаємо також, що в Києві під час ДТП загинув поліцейський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: