Карта АТО: ситуація на сході України станом на 12 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 12 лютого 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, підступний ворог продовжував свідомо порушувати режим припинення вогню на різних напрямках.

Загалом минулої доби зафіксовано 8 прицільних ворожих обстрілів в бік наших оборонних укріплень. При цьому бойовики російсько-окупаційних військ випустили по нашим захисникам 48 снарядів з мінометів калібру 82 мм.

Військовослужбовці Збройних Сил України 5 разів із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння відкривали вогонь у відповідь.

Внаслідок ворожих обстрілів протягом 10 лютого жоден український захисник не був поранений.

Напрямки:

На луганському напрямку бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 7 тривалих прицільних обстрілів оборонних позицій наших захисників.

Протягом 10 лютого противник застосував міномети калібру 82 мм в бік наших оборонців Луганського, Світлодарська, та неодноразово, вже у нічний час – поблизу Кримського. Окупанти супроводжували мінометні обстріли цих позицій, а також в районі Новоолександрівки активним вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншого піхотного озброєння. Окрім цього, поблизу Світлодарська зафіксовано обстріл з озброєння БМП.

Військовослужбовці Збройних Сил України у переважній більшості ворожих вогневих провокацій відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями штатного піхотного озброєння.

На донецькому напрямку зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл по оборонцям Талаківки. Ворог випустив по нашим військовим 8 снарядів з мінометів калібру 82 мм, також застосував озброєння БМП та вогонь з великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: