План мобільності. Київ переорієнтують на пішоходів

Читать на русском
Влада Києва розробляє «План постійної міської мобільності». Він націлений на перетворення столиці в місто, де в пріоритеті пішоходи, і осучаснення громадського транспорту.

Влада Києва розробляє «План постійної міської мобільності». Він націлений на перетворення столиці в місто, де в пріоритеті пішоходи і осучаснення громадського транспорту.

Про це розповів заступник голови Київської міської адміністрації Дмитро Давтян, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевнив, що на 260-ти пішохідних переходах встановлять нічне освітленняСказано 7 липня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У Стратегії розвитку Києва до 2025 року визначена нова транспортна політика, що базується на принципах сталого розвитку та пріоритеті пішохода і громадського транспорту над приватним автотранспортом», - цитує чиновника прес-служба КМДА.

Нинішній Київ обмежує пішоходів і ставить у пріоритет водія. За його словами, через відсутність єдиної транспортної політики тривалий час вулиці і дороги міста проектувалися, виходячи виключно з потреб моторизованого транспорту.

«Це призводить до високих швидкостей і підвищення рівня аварійності на дорогах, збільшення викидів і неефективного використання обмеженого простору Києва», - додав він.

Серед переваг такої переорієнтації столиці він назвав: більш привабливе середовище, підвищення безпеки, зменшення викидів і шуму, поліпшення якості повітря і здоров'я жителів. У той же час, КМДА прагне комплексного рішення, де розвиваються всі види транспорту.

«Але перевагу, звичайно, треба надавати більш стійким видам транспорту - для впорядкування самого руху і екологічності вулиць», - сказав Давтян.

Муніципалітет уже проводив переговори з колегами з Дрездена (Німеччина) для залучення експертної підтримки. У той же час, поки розробляється «План мобільності», в Києві хочуть ввести короткострокову програму впровадження змін інфраструктури міста.

Раніше киян попередили про ожеледь на дорогах.

Нагадаємо також, що були названі найнебезпечніші пішохідні переходи Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: