Карта АТО: ситуація на сході України станом на 2 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 2 лютого 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби ситуація на лінії зіткнення суттєво не змінилася. Позиції Збройних Сил України вкотре були піддані обстрілам зі сторони російсько-окупаційних військ.

Загалом противник провів 4 прицільних обстріли оборонних позицій наших захисників. Всі вони відбулися на луганському напрямку. Військовослужбовці Збройних Сил України, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, 4 рази відкривали вогонь у відповідь на обстріли російсько-окупаційних військ, зі зброї, незабороненої Мінськими угодами.

Унаслідок ворожих обстрілів жоден із українських військовослужбовців не загинув та не був поранений.

Напрямки:

На луганському напрямку вже другий день поспіль фіксується застосування ворогом озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Позиції Збройних Сил України, розташовані в районах Луганського та Троїцького, чотири рази піддалися обстрілам з мінометів калібру 120-мм. Загалом, в бік українських військових було випущено 56 мін цього калібру.

На додаток ворог відкрив вогонь з БМП та великокаліберних кулеметів, а в районі Луганського також здійснив кілька пострілів з міномету 82 калібру.

На донецькому напрямку протягом минулої доби противник дотримався режиму тиші, жодного ворожого обстрілу тут не зафіксовано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: