Карта АТО: ситуація на сході України станом на 1 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 1 лютого 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Доби, що минула, сили агресора так і не змогли повністю втриматися від порушень режиму перемир’я. Більше того, ворог не лише не відмовився від організації щодо захисників України вогневих провокацій, окупанти відновили обстріли меж мирних населених пунктів із заборонених Мінськими угодами видів озброєнь.

Загалом минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 5 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. Зауважимо, що наші підрозділи цього дня повністю дотримувалися засад перемир’я і не відповідали на підступні дії загарбників.

На жаль, у результаті ворожого прицільного обстрілу неподалік Авдіївки загинув один український воїн, 1996 р.н.

Повідомляємо, що внаслідок обстрілів з мінометів калібру 82 мм два наших військовослужбовця зазнали бойових травмувань. Їх доставили до лікувальних закладів. Стан їхнього здоров’я – задовільний.

Напрямки:

На луганському напрямку противник упродовж дня не проводив щодо українських сил заходів вогневого впливу. Проте після 21-ї години ворог активізувався. Спершу окупант відкрив вогонь із стрілецької зброї по оборонцям, які утримують позиції довкола Станиці Луганської. Тим часом сили агресора майже дві години тримали в напрузі ситуацію і на підступах до Новоолександрівки, використовуючи міномети та озброєння БМП. Тут загарбники випустили 10 мін калібру 82-мм. Загалом ворог провів на луганському напрямку 3 прицільні обстріли позицій наших захисників.

Окрім того, російсько-окупаційні війська з 21.30, протягом 20 хвилин, з мінометів калібру 120 мм підступно обстріляли околиці прифронтового Кримського, де розірвалися 3 міни цього калібру. За попередньою інформацією, потерпілих серед мирного населення немає.

На донецькому напрямку зафіксовано два порушення режиму тиші, злочинно скоєні російсько-окупаційними підрозділами. У передобідню пору незаконні збройні формування понад півгодини обстрілювали опорні пункти українського війська на підступах до Павлополя, що на Приморській ділянці нашої оборони. Зокрема, тут працювали снайпери противника. Починаючи з близько 14.30 вогневому впливу із ворожих великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї піддалися наші укріплення в передмісті Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: