Життя під обстрілами: стала відома ситуація в прифронтових селах Донбасу

Читать на русском
Незважаючи на ворожі обстріли, жителі почали повертатися до звільнених від бойовиків селищ Донбасу.

До населених пунктів у районі Світлодарської дуги, які були звільнені від бойовиків, поступово повертається нормальне життя.

Як повідомляє кореспондент «Слова і Діло» із зони АТО, в деяких населених пунктах почали роботу продуктові магазини.

Карта АТО: ситуація на сході України на 17 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 17 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Наприклад, це відбулося в Зайцевому та Новолуганському. Так, в єдиному продуктовому магазині селища Зайцеве навіть діє система замовлень.

«У нас військові й місцеві жителі можуть попросити щось із продуктів або побутової хімії. Замовляємо й привозимо. Можемо, наприклад, навіть сигарети дорогі доставити», – розповідає продавець в єдиному магазині в Зайцевому.

У цьому магазині завжди є хліб, ковбаса, заморожені стегенця, невеликий асортимент молочних продуктів, сигарет і мінеральної води. Ціни тут не відрізняються від цін у мирних населених пунктах. Щоправда, пачка сигарет у середньому коштує на кілька гривень дорожче.

Карта АТО: ситуація на сході України на 17 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 17 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Незважаючи на постійні обстріли, які бойовики ведуть із тимчасово окупованої Горлівки, багато місцевих жителів повернулися до Зайцевого й намагаються жити, як раніше. А ось у звільнених наприкінці минулого року населених пунктах Гладосове та Травневе ситуація складніша. Ці селища зазнають постійних обстрілів. За інформацією військових, станом на перші числа січня магазини в цих населених пунктах не працювали.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», за даними штабу АТО, за минулу добу, 17 січня, на фронті загинули троє військових і ще п'ятеро отримали поранення. Бойовики обстрілювали наші позиції в районі Пісків, Авдіївки та Верхньоторецького. Також у штабі відзначають, що в районі Світлодарської дуги ворог активізувався й у нічні години бив зі 120-мм мінометів і гранатометів.

Нагадаємо, що 16 січня двоє українських бійців загинули через підрив на міні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: