Стало відомо, коли відбудеться суд над Сущенком

Читать на русском
Адвокат і затриманий в Росії український журналіст Роман Сущенко не встигають ознайомитися з матеріалами справи до кінця січня, тому суд почнеться не раніше лютого.

Адвокат і затриманий в Росії український журналіст Роман Сущенко не встигають ознайомитися з матеріалами справи до кінця січня, тому суд почнеться не раніше лютого.

Про це повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ми з моїм підзахисним все-таки не встигаємо до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи. Тому суд почнеться не раніше лютого. А оскільки поточний термін арешту закінчується 30 січня, то буде ще одне продовження арешту в Мосміськсуді. Ймовірно, засідання з цього приводу відбудеться десь 25-27 січня», - розповів адвокат.

Він уточнив, що суд 18 січня 2018 не тільки відхилив апеляцію на продовження арешту Сущенка, але і в черговий раз відхилив клопотання про надання консулу України в Москві Геннадію Брескаленку статусу громадського захисника (офіційно - статус «іншої особи» в команді захисту).

Як відомо, Романа Сущенка, який з 2010 року працював кореспондентом «Укрінформу» у Франції, 30 вересня 2016 затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ДУР МОУ заперечують це.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: