Карта АТО: ситуація на сході України на 18 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 18 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції бойовики незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» 7 разів порушили режим тиші. Через обстріли загинули троє військовослужбовців ЗСУ, ще п'ятеро отримали бойові травми.

Бойовики незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» продовжують зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню на час новорічних і різдвяних свят та обстрілювати з забороненого мінських домовленостей озброєння позиції Збройних Сил України.

Напрямки:

На луганському напрямку бойовики активізувалися за темний час доби в районі Світлодарськ дуги. Ворог вів вогонь з гранатометів різних видів і 120-мм мінометів навколо населеного пункту Луганське.

На донецькому напрямку окупанти порушували домовленості про припинення вогню з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля Пісків. З мінометів такого ж калібру загарбники обстрілювали опорні пункти навколо Верхньоторецька, а з гранатометів і стрілецької зброї - провокували наших воїнів у бойовій протистояння неподалік Новотроїцького.

Вогневу активність противник також виявляв в передмісті Авдіївки. Зокрема, на підступах до цього прифронтового міста, агресор більше години вів вогонь з 120-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Гранітного незаконні збройні формування порушували перемир'я зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: