Запитайте цього хлопця: в Таїланді прем'єр спантеличив ЗМІ своєю картонною фігурою

Читать на русском
Прем'єр-міністр Таїланду Прают Чан-Оча на прес-конференції, присвяченій Дню захисту дітей, відмовився відповідати на запитання журналістів, поставивши перед ними свою картонну фігуру і запропонувавши спілкуватися з нею.

Прем'єр-міністр Таїланду Прают Чан-Оча на прес-конференції, присвяченій Дню захисту дітей, відмовився відповідати на запитання журналістів, поставивши перед ними свою картонну фігуру та запропонувавши спілкуватися з нею.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Thailandia: la giunta militare irride la stampaeuronews (in Italiano)

Сімнадцять картонних фігур Прают були встановлені навколо урядового комплексу на честь Дня захисту дітей. На них прем'єр зображений у різних вбраннях, у тому числі в спортивному костюмі, робочому й традиційному тайському одязі.

«Якщо хтось хоче поставити запитання про політику або конфлікти, запитайте цього хлопця», – сказав Прают журналістам, вказавши на свою картонну фігуру в костюмі й метелику. Після цього він пішов.

Правозахисники розкритикували дії тайського прем'єра. У Human Rights Watch заявили, що він продемонстрував «неповагу до критики в ЗМІ й ретельного аналізу».

У березні 2015 року Прают пригрозив, що страчує тих журналістів, які не пишуть правду. Так він відповів на запитання про те, як уряд чинитиме з тими, хто не дотримується офіційної лінії влади.

Прают Чан-Оча став прем'єр-міністром Таїланду в серпні 2014 року. До цього він працював у військовій сфері: був головою Національної ради для миру і порядку, командувачем Королівської армії Таїланду.

Як повідомлялося, восени 2017 року за участю кількох тисяч місцевих жителів відбулися п'ятиденні похорони короля Рами IX (Пуміпона Адульядета). Король Рама IX правив Таїландом 70 років, він помер 13 жовтня 2016 року після тривалої хвороби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: