Карта АТО: ситуація на сході України на 6 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 6 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби, як і в попередні, на жаль, знову не спостерігалося новорічно-різдвяного припинення вогню. Позиції Збройних Сил України вкотре піддалися обстрілам зі сторони російсько-терористичних військ, у тому числі зі зброї забороненого калібру.

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли наших позицій по всій лінії зіткнення. Усі вони були прицільні.

Військовослужбовці Збройних Сил України, дотримуючись домовленостей, вогню у відповідь не відкривали.

Минулої доби внаслідок бойових дій не загинув жоден український воїн, але через ворожий обстріл в районі шахти Бутівка дістав поранення один український військовослужбовець. Його було оперативно доставлено до медичного закладу де йому надали необхідну допомогу. Стан його здоров’я оцінюється як задовільний.

Напрямки:

На донецькому напрямку відбулося два обстріли наших опорних пунктів з боку противника. Ці факти порушення режиму перемир’я зафіксовані о 6.30 та 12-й годині дня. Тоді під вогнем противника опинилися наші військові в районі шахти Бутівка. Окупанти застосували практично увесь спектр стрілецької зброї та міномети калібру 82 мм, випустивши в нашу сторону 6 мін.

На луганському напрямку майже цілу добу спостерігалася тиша. Але наприкінці, близько 23-ї години, ворог знову вкотре довів, що дотримуватися перемир’я він не налаштований. По нашим позиціям в районі н.п. Луганське противник відкрив вогонь з міномету забороненого калібру 120 мм та великокаліберного кулемету. В бік українських військових ворог випустив 10 мін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: