У поліції розповіли деталі звільнення харківських заручників

Читать на русском
Під час переговорів з терористом начальник кримінальної поліції Харківської області В'ячеслав Давиденко запропонував бути заручником замість дітей і жінок.

Під час переговорів з терористом начальник кримінальної поліції Харківської області В'ячеслав Давиденко запропонував бути заручником замість дітей і жінок.

Про це повідомляє прес-служба МВС України, пише «Слово і Діло».

Під час переговорів з терористом начальник кримінальної поліції Харківської області В'ячеслав Давиденко запропонував бути заручником замість дітей і жінок.

Після підтвердження інформації про захоплення заручників у відділенні «Укрпошти» в центрі Харкова, поліція негайно забезпечила евакуацію громадян.

О 15:39 правоохоронці встановили телефонний контакт із заручниками, а о 16:00 було отримано відеоматеріал, на якому терорист демонструє надіти на тіло вибухівку і заявляє, що вона складається з тисячі вражаючих елементів, які він приведе в дію за допомогою пристрою, який тримає в руці.

За наказом першого заступника міністра Сергія Ярового були підняті співробітники Департаменту КОРД міста Києва, які на літаку Національної гвардії вилетіли до Харкова.

У той же час харківський КОРД і спецпідрозділ СБУ «Альфа» зайняли вихідні позиції, взявши оточену територію під снайперський контроль.

Групі переговірників «поліції діалогу» вдалося умовити чоловіка звільнити двох неповнолітніх 11 і 13 років, а також трьох жінок.

Підсумки 2017 року: поразки та перемоги УкраїниОднією з провальних подій року, що минає, є протистояння новостворених антикорупційних органів та правоохоронців старого гарту.

Натомість йому було запропоновано взяти керівника кримінальної поліції Харківської області В'ячеслава Давиденка, який знаходився в цивільному одязі.

Зловмисник погодився на звільнення людей, однак відмовився від обміну їх на співробітника поліції. У цей час співробітники карного розшуку Харківщини проводили заходи щодо його ідентифікації.

Після опитування звільнених заручників за наявними прикметами і специфічним особливостям поведінки і рис обличчя - правопорушника вдалося ідентифікувати. Ним виявився раніше судимий житель Харкова.

Ця інформація значно допомогла у роботі над його психологічним портретом і прогнозами щодо його подальших намірів, відзначають в поліції.

Керівництвом штабу було ухвалено рішення залучити до переговорного процесу батька зловмисника, який погодився і дав характеристику сина.

Як повідомляється, правоохоронці розглядали варіант штурму приміщення, однак його ускладнювало підвищений технічне укріплення самого приміщення «Укрпошти»: вікна заґратовані зсередини, вхідні двері - подвійні, заґратовані з засувом.

При цьому злочинець кілька разів виходив з переговорного процесу, впадав в істерику, погрожував вбити заручників, якщо спецназ піде на штурм.

Також поліції стало відомо, що правопорушник знайшов в речах заручників алкоголь.

Як повідомлялося, встановити наміри чоловіка під час переговорів було неможливо - він поводився неадекватно.

Увечері 30 грудня силовики провели спецоперацію, в ході якої з приміщення захопленого будівлі «Укрпошти» були звільнені всі заручники, а зловмисник затриманий.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: