Помилка Трампа стала словом року

Читать на русском
Читачі видання The Daily Telegraph назвали словом року помилку президента США Дональда Трампа у Twitter, яку визнали неологізмом.

Читачі видання The Daily Telegraph назвали словом року помилку президента США Дональда Трампа у Twitter, яку визнали неологізмом.

Про це повідомляється на сайті видання, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що за слово covfefe проголосували 27 відсотків читачів видання.

На другому місці в рейтингу опинилося слово Maybot - прізвисько прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, придумане в кінці 2016 року колумністом The Guardian Джоном Грейсом (він порівняв Мей з комп'ютерною програмою, - ред.).

Третім в голосуванні став біткоїн.

Нагадаємо, слово covfefe з'явилося 31 травня. В акаунті Трампа був написаний незакінчений твіт із загадковим covfefe. Користувачі почали міркувати, що означає це слово. Ймовірно, Трамп мав на увазі слово coverage. В цьому випадку фраза була б незакінченою, але написаною грамотно, і означала б «Незважаючи на постійну негативну реакцію преси ...». Незабаром цей запис був видалений, але неологізм встиг запам'ятатися інтернет-користувачам, що губилися у здогадах, що ж він означає. Пізніше Трамп сам запропонував читачам вгадати значення слова.

Раніше Оксфордський словник назвав слово року.

Як відомо, Трамп відмовився стати людиною року за версією Time.

Також Трамп похвалив сам себе, тричі згадавши Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: