Снігопади в Україні триватимуть, але потеплішає

Читать на русском
У п'ятницю, 22 грудня, в Україні знову очікуються рясні снігопади, але вже 24-25 грудня очікується відлига.

У п'ятницю, 22 грудня, в Україні знову очікуються рясні снігопади, але вже 24-25 грудня буде відлига.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Мороз і ожеледиця. Синоптики розповіли про погоду на четверУ четвер, 21 грудня, в день зимового сонцестояння в Україні очікується морозна погода, на дорогах ожеледиця.

За її словами, снігопади в п'ятницю накриють весь північ і захід, частково східні області, а також Вінницьку, Полтавську та Кіровоградську області. Водночас у південній частині країни істотні опади малоймовірні.

«Температура знову боротиметься за чемпіонство в стрибках на батуті. Просто стрибках. Найближчої ночі: -1... -6, на півночі та в центрі до -7... -9, на півдні 0... -3 морозу. Завтра вдень потеплішає на Заході до 0... +3 градусів, загалом очікується близько нуля, в Сумах, Харкові до -1... -3 градусів. На півдні 0... +4 градуси», – написала Діденко.

У Києві в п'ятницю знову очікується сніг, при цьому, за словами синоптика, на дорогах буде ожеледиця та денні калюжі. Вночі температура опуститься до -3... -6 градусів, а вдень очікується відлига.

«24-25 грудня в Україні очікується дуже сильний вітер і потепління. Це спровокує інтенсивне танення та зсуви снігових або крижаних масивів. Будьте дуже й дуже обережними. Переконайте дітей уникати перебування під дахами будинків або під великими старими деревами. Дивіться, де паркуєте машини. І дуже ретельно обирайте взуття», – додала Діденко.

«Християни західного обряду святкуватимуть Різдво в теплу, але дощову й вітряну погоду», – резюмувала вона.

Як повідомлялося, через снігопад рух вантажівок обмежений у двох областях.

Раніше синоптики прогнозували посилення снігопаду в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: