У двох областях України зафіксували спалах чуми свиней

Читать на русском
Спалахи африканської чуми свиней були зареєстровані в Рівненській і Херсонській областях України.

Спалахи африканської чуми свиней були зареєстровані в Рівненській і Херсонській областях України. Як інформує «Слово і Дело», про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

В Україні триває епідемія АЧС: загинули 130 тисяч свинейЗагальні втрати поголів'я з 2012 року, коли африканська чума свиней (АЧС) вперше зареєстрована в Україні, досягли 130 тисяч свиней.

Так, 19 грудня 2017 року трьох особистих підсобних господарствах громадян села Франівка Рівненській області було зареєстровано захворювання і загибель свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу було встановлено діагноз - африканська чума свиней.

В даний момент в осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Крім того, з особистих господарств селян Херсонської області африканська чума свиней вже перекинувся на великі тваринницькі господарства. На фермі приватно-орендного сільського господарства «Мир» біля села Горностаївка Новотроїцького району довелося умертвити майже 200 свиней.

Як повідомлялося, раніше в Харківській області зафіксували спалах африканської чуми свиней, був проведений відстріл диких кабанів.

Нагадаємо, протягом другого півріччя 2017 року Україні зафіксовано 41 випадок захворювання на африканську чуму свиней серед домашніх свиней.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: