ГПУ: Новолуганське атакували «Гради»

Читать на русском
У ГПУ заявили про наявність доказів застосування забороненого важкого озброєння, яке застосовувалося сепаратистами при обстрілі Новолуганського.

У ГПУ заявили про наявність доказів застосування забороненого важкого озброєння сепаратистами при обстрілі Новолуганського.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок, 19 грудня, написав речник ГПУ Андрій Лисенко в Facebook.

Світла немає, газопровід пошкоджено: що відбувається в Новолуганському після обстрілуНоволуганське приходить до тями після обстрілу Градами. Щоб убезпечити місцевих жителів, у місті працюватимуть сапери.

За його словами, після обстрілів були знайдені уламки снарядів і реактивних двигунів системи «Град», які не належать Україні.

Слідчою групою під час огляду місця події виявлені факти присутності Збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованій території України. Зокрема, після обстрілів знайдені уламки снарядів і реактивних двигунів системи «Град» із маркуванням, які, згідно з інформацією Міністерства оборони України, на озброєнні Збройних сил України ніколи не перебували.

Нагадаємо, 18 грудня сепаратисти вдарили з реактивних систем залпового вогню «Град» по населеному пункту Новолуганське. Внаслідок обстрілу було пошкоджено 47 житлових будинків.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман оголосив про початок евакуації населення із селища Новолуганське.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: