В Україні стрімко падає народжуваність

Читать на русском
За офіційними даними Держстату, тільки за три квартали цього року українців стало менше на 150 з гаком тисяч.

За офіційними даними Держстату, тільки за три квартали цього року українців стало менше на 150 з гаком тисяч.

Висока смертність доповнюється дуже низькою народжуваністю, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

Рева обіцяє провести перепис населення у 2020 роціСказано 19 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

За показником появи на світ нових людей Україна займає в рейтингу ООН 172 місце у світі. Серед основних причин - фінансова неможливість забезпечити дитині бажаний рівень добробуту.

«Якщо не маєш заробітку, або чоловік не забезпечує сім'ю, то це дуже важко», - кажуть українки. Молоді мами нарікають, що державних виплат не вистачає навіть на памперси. Тоді як у бюджеті наступного року збільшення цієї статті соціальних витрат, незважаючи на зростання цін, не передбачено.

У Мінсоцполітики запевняють, що вже неодноразово виступали за збільшення виплат, проте це може й не дати бажаного ефекту. А батьки повинні народжувати, коли готові до цього морально й фінансово.

Від чого українці помирають найчастіше?«Слово і Діло» розібралося в сумній статистиці Держстату щодо смертності в Україні і головних її причинах.

«У Радянському Союзі були трудові династії. У нас - династії одержувачів соціальної допомоги. Це цілі родини, які не працюють, а цілими сім'ями сидять на соціальних виплатах», - скаржиться профільний міністр Андрій Рева.

Нагадаємо, з початку 2017 року чисельність населення України знизилася майже на 140 тисяч осіб і становить 42 мільйони 444 тисяч.

У серпні в Мінфіні оцінили вартість перепису населення країни в 2,2 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: