Пристібніться. Корбан повернувся в Україну

Читать на русском
Колишній лідер партії УКРОП Геннадій Корбан повернувся до України. Про повернення свого найкращого друга повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

Колишній лідер партії УКРОП Геннадій Корбан повернувся в Україну. Про повернення свого найкращого друга повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Він повернувся. Мій найкращий друг», – написав Філатов.

«Я завжди знав, що це трапиться. Знав навіть тоді, коли було зовсім нестерпно... », – додав Філатов.

«Він повернувся. Пристібайтеся», – написав мер Дніпра.

У червні 2016 року екс-лідер партії УКРОП Геннадій Корбан поїхав на лікування до Ізраїлю. Він виїхав з України на підставі дозволу тоді ще судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса від 7 червня 2016 року.

Корбана затримали під час спецоперації в Дніпрі 31 жовтня 2015 року. Спочатку він перебував під домашнім арештом у Дніпрі, а наприкінці року Дніпровський суд Києва помістив його до СІЗО Києва. Однак після низки скандальних судових засідань у середині березня 2016 року Корбана знову помістили під домашній арешт у Дніпрі.

За даними УП, звільнення Корбана з-під варти узгоджували з Адміністрацією президента.

21 березня минулого року Корбан уклав у суді Дніпра мирову угоду з головою Держагентства земельних ресурсів Сергієм Рудиком, зізнавшись у його викраденні.

При цьому прокуратура зняла з Корбана звинувачення в організації злочинної групи, а «викрадення представника влади» перекваліфікувала на «незаконне позбавлення волі або викрадення людини».

Сторони «мирової» погодили покарання у вигляді 3 років умовного ув'язнення, проте Корбан отримав 1,5 року позбавлення волі умовно. За рештою епізодів слідство тривало.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: