Нардеп Гузь так і не організував страйк шахтарів

Читать на русском
Нардеп Ігор Гузь так і не організував обіцяний страйк в Києві, якщо влада буде намагатися заморозити будівництво 10-ій Нововолинської шахти, припинивши її фінансування.

Нардеп Ігор Гузь так і не організував обіцяний страйк в Києві, якщо влада буде намагатися заморозити будівництво 10-ій Нововолинської шахти, припинивши її фінансування.

Про це нардеп заявив в ефірі одного з телеканалів 14 вересня, нагадує «Слово і Діло».

В кінці вересня Ігор Гузь повідомив, що запропонований проект бюджету на наступний рік передбачає виділення лише 10 мільйонів гривень для потреб Нововолинської шахти, а це фактично означає скорочення штату, консервацію або реальне закриття. За словами нардепа, фінансування має бути хоча б в розмірі 100 мільйонів, яких вистачить для виплати зарплати, а не для добудови шахти. Парламентарій підтвердив намір очолити страйк нововолинських шахтарів і організувати їхній мирний похід до Києва, якщо ситуація не зміниться.

В кінці листопада Ігор Гузь зареєстрував постанову про звільнення з посади міністра вугільної промисловості Ігоря Насалика у зв'язку з його бездіяльністю в питанні розвитку галузі. Парламентарій звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою вирішити проблеми шахт регіону, в тому числі щодо виплати заборгованості із заробітної плати.

За словами депутата, міністр не лобіює питання добудови 10-й Нововолинської шахти.

7 грудня Верховна Рада прийняла проект державного бюджету на 2018 рік (законопроект № №7000). Згідно з розподілом витрат (додаток 3) на Нововолинську шахту №10 передбачені 10 мільйонів гривень, які за словами Гузя підуть на її закриття. Депутат не голосував за цей законопроект.

Однак, станом на 13 грудня обіцяний страйк шахтарів на чолі з Ігорем Гузем в Києві так і не відбувся. Відповідно, нардеп так і не виконав своєї обіцянки.

Всього Ігор Гузь дав 81 обіцянку, 38 з яких виконав, а 13 - провалив. Рівень його відповідальності - 47%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: