Скільки витратять на утримання Верховної Ради в 2018 році

Читать на русском

У ніч на 8 грудня народні обранці ухвалили держбюждет. Аналітики «Слова і Діла» вирішили з'ясувати, скільки державних коштів було виділено на утримання апарату Верховної Ради в 2018 році.

Згідно з даними офіційного порталу ВРУ, на законодавчу діяльність буде витрачено 897,1 млн грн, на забезпечення функціонування парламенту – 771 млн грн, а на висвітлення діяльності народних обранців у ЗМІ – 61,6 млн (з яких публікації в «Голосі України» коштуватимуть 13,8 млн, а трансляції та виступи на телеканалі «Рада» – 47,8 млн грн).

Щодо поточних видатків, то найбільше коштів передбачено на управління справами – 521,9 млн грн та на управління адмінбудинками – 149,1 млн грн, на автобазу – 78,5 млн, на іститут законодавства – 19 млн грн.

Держава також передбачила компенсації витрат народного депутата. Найбільше грошей на одного депутата на рік виділено на оренду житла та оплату готельних номерів – трохи більш ніж 237 тис. грн, на другому місці серед витрат – проїзд нардепів, який оцінили в 90 тис. грн, на відрядження народні обранці та їхні помічники зможуть витратити по 8 тис. грн із бюджету на рік, на телефонні розмови – по 5 тис. грн, а на оренду приміщень у виборчих округах держава компенсує по 2 тис. грн.

За нашими піжрахунками, загалом на витрати Верховної Ради в 2018 році виділено 1 млрд 729,6 млн грн, а на компенсацію витрат народних депутатів – 343,5 тис. грн.

Детальніше – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: