Заступник Генсека ООН вперше відвідав Північну Корею

Читать на русском
В ООН вважають, що ситуація на Корейському півострові є найбільш небезпечною у світі і може бути врегульована тільки дипломатичним шляхом.

В ООН вважають, що ситуація на Корейському півострові є найбільш небезпечною у світі і може бути врегульована тільки дипломатичним шляхом.

Про це йшлося в Пхеньяні на зустрічах заступника Генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтмана з міністром закордонних справ КНДР Лі Ен Хо і його заступником Пак Мен Гуком, повідомив Центр новин ООН, пише «Слово і Діло».

«Нинішня ситуація є вкрай напруженою і найбільш небезпечною для світу і безпеки», - сказано в повідомленні.

Фелтман заявив, що міжнародне співтовариство стурбоване зростанням напруженості і схиляється до досягнення мирного врегулювання ситуації на Корейському півострові.

Ядерна загроза КНДР: вперше за 25 років в США випробували систему оповіщенняАдміністрація Трампа розробляє стратегії для запобігання ракетного удару з боку КНДР. Вперше проведені випробування системи оповіщення.

У той же час він застеріг владу КНДР від непродуманих рішень і закликав до пошуку шляхів взаємодії, спрямованої на запобігання конфлікту.

Заступник Генсека ООН підкреслив, що ця ситуація може бути врегульована тільки дипломатичним шляхом в процесі реального діалогу. Він також зазначив, що часу для зволікання немає.

Раніше США назвали умову для початку діалогу з Північною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: