Ердоган закликав Грецію переглянути кордони країн

Читать на русском
Під час свого візиту до Греції президент Туреччини Реджеп Ердоган висунув територіальні претензії, а також інші вимоги грецькій владі.
Реджеп Ердоган

Під час свого візиту до Греції президент Туреччини Реджеп Ердоган висунув територіальні претензії, а також інші вимоги грецькій владі.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Ердоган розповів, що змусить його піти у відставкуПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про готовність піти у відставку, якщо опозиційна Народно-республіканська партія доведе, що він зберігає гроші на закордонних рахунках.

«Повітряні та морські кордони можна було б поліпшити», – заявив Ердоган.

Повідомляється, що до від'їзду до Греції він поставив під сумнів Лозаннський договір від 1923 року, згідно з яким Греція отримала майже всі острови в Егейському морі біля берегів Туреччини.

«Для нас цей договір не є предметом торгу. Він не потребує ані перегляду, ані оновлення», – заявив на зустрічі з Ердоганом президент Греції Прокопіс Павлопулос.

Крім того, Ердоган звинуватив грецьку владу в тому, що вона не дозволяє турецькій меншості обирати муфтіїв, а також назвав захист прав етнічних турків найвищим пріоритетом.

Варто відзначити, що цей візит є історичним, оскільки це перший візит президента Туреччини до Греції за останні 65 років.

Як повідомлялося, раніше Ердоган звинуватив США у спробі дискредитувати Туреччину.

Президент США Дональд Трамп пообіцяв переглянути питання про видачу Анкарі обвинуваченого турецькою владою в організації спроби держперевороту мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: