Росія оприлюднила список ЗМІ, які вважаються іноагентами

Читать на русском
У Росії Міністерство юстиції ухвалило рішення оголосити іноземними агентами дев'ять засобів масової інформації.

У Росії Міністерство юстиції ухвалило рішення оголосити іноземними агентами дев'ять засобів масової інформації.

Про це повідомили в прес-службі відомства, пише «Слово і Діло».

«5 грудня, відповідно до закону Російської Федерації «Про засоби масової інформації», рішеннями Мін'юсту Росії іноземними засобами масової інформації, які виконують функції іноземного агента, визнані: «Голос Америки», Радіо «Вільна Європа/Радіо Свобода» (РСЕ/РС), телеканал «Настоящее время», татаро-башкирська служба «Радіо Свобода» (AzatliqRadiosi), «Сибирь.Реалии», «Idel.Реалии», «Фактографія», «Кавказ.Реалии», «Крым.Реалии», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 листопада президент Росії Володимир Путін підписав закон, що містить норми про ЗМІ, які виконують функції іноземних агентів. Відповідно до закону, іноземними агентами можуть бути визнані ЗМІ, які отримують фінансову допомогу від інших держав або іноземних організацій.

Євросоюз посилить боротьбу з російською пропагандою - ЗМІЄвросоюз планує посилити боротьбу з російською пропагандою і виділити на ці цілі один мільйон євро. Про це повідомляє видання The Guardian, посилаючись на дані джерела.

Рішення про те, які ЗМІ будуть віднесені до іноземних агентів, ухвалює Мін'юст. Голова комітету Держдуми з інформаційної політики Леонід Левін зазначав, що під дію закону не підпадатимуть російські медіа, які мають іноземне фінансування.

Як повідомлялося, в ОБСЄ розкритикували США та Росію за заходи, що вимагають визнання ЗМІ «іноземними агентами».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: