Росія завдала авіаударів по Сирії: жертв десятки

Читать на русском
У Сирії внаслідок авіабомбардувань в районі Східна Гута, розташованому поруч зі столицею Дамаском, загинули щонайменше 19 цивільних осіб.

У Сирії внаслідок авіабомбардувань в районі Східна Гута, розташованому поруч зі столицею Дамаском, загинули щонайменше 19 цивільних осіб.

Як інформує «Слово і Діло» про це з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє DW.

За даними спостерігачів, ударів було завдано по декількох містах у Східній Гуті. При цьому найбільше жертв бомбардувань було зафіксовано в місті Хаммурія, де загинули 13 цивільних осіб, включаючи п'ятьох дітей. Авіаудари по містах Арбін, Бейт-Сава і Місраб призвели до загибелі ще шести осіб, серед яких дві жінки і двоє дітей.

За даними центру моніторингу, десятки людей унаслідок авіаударів отримали поранення, багато хто з них перебуває у критичному стані, тому кількість жертв може збільшитися.

Російські військові в Сирії тестують електромагнітну зброюВійськові Росії в Сирії випробовують зразки електромагнітнї зброї, розроблені приватними російськими компаніями.

Як повідомляється, район Східна Гута поряд із Дамаском залишається однією з небагатьох територій у Сирії, яка досі знаходиться під контролем повстанців. Цей район із 2013 року знаходиться в блокаді, яку здійснюють урядові війська. У ньому зараз проживає близько 400 тисяч осіб. В ООН раніше висловлювали побоювання, що сотні людей у Східній Гуті можуть загинути, якщо їх евакуювати для надання негайної медичної допомоги.

Раніше ВПС Ізраїлю завдали авіаудару по Сирії, метою якого була іранська військова база, розташована за 50 кілометрів від сирійсько-ізраїльського кордону.

Також відзначимо, що за час конфлікту в Сирії загинули вже понад 20 тисяч жінок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: