В Україні оголосили штормове попередження

Читать на русском
Станом на 1 грудня синоптики оголосили штормове попередження майже на всій території України через очікування сильного вітру.

Станом на 1 грудня синоптики оголосили штормове попередження майже на всій території України через очікування сильного вітру.

Про це з посиланням на Український гідрометцентр повідомляє прес-служба ДСНС, передає «Слово і Діло».

«Вдень 1 грудня в Україні, крім Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, пориви вітру 15-20 метрыв за секунду», – йдеться в повідомленні.

Крім того, рятувальники попередили й про підвищення рівня води в річках Закарпаття через сильні опади.

«1 грудня внаслідок сильних опадів на річках Закарпаття очікується підвищення рівнів води (порівняно з 8 ранку 29 листопада) на 0,3-1 метр, а в нижній течії Боржави – до 2 метрів», – відзначили в ДСНС.

Рятувальники також нагадали, що в тих місцях, де пройдуть сильні дощі, формуватимуться значні місцеві стоки, а на малих водотоках – швидке підвищення рівнів води. Ще одне попередження було винесене жителям і туристам на Закарпатті – там підвищилася небезпека сходження лавин.

«У високогір'ї східної частини Закарпаття зберігається значна лавинна небезпека (3-й рівень)», – підкреслили рятувальники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: