Стало відомо, що трапилося з генералом, який випив отруту в Гаазі

Читать на русском
Засудженого за військові злочини в Боснії хорватського генерала Слободана Пральяка, який нібито  випив отруту в Гаазькому трибуналі, шпиталізували у тяжкому стані.

Засудженого за військові злочини в Боснії хорватського генерала Слободана Пральяка, який нібито випив отруту в Гаазькому трибуналі, шпиталізували у важкому стані.

Про це повідомляє хорватське видання Dnevnik, пише «Слово і Діло».

Через п’ять хвилин після того, як Пральяк перехилив пляшечку з рідиною, на будівлю суду приземлився медичний гелікоптер. Працівник суду розповів журналістам, що Пральяк отримав на місці всю можливу медичну допомогу.

Втім, за словами місцевих журналістів, Пральяка шпиталізували у важкому стані. Як він проніс до зали суду рідину, яка нібито є отрутою, невідомо. Судово-медичні експерти проводять аналіз склянки, з якої пив генерал.

Нагадаємо, під час розгляду апеляційної скарги в Гаазі один із шести засуджених за військові злочини в Боснії хорватський генерал Слободан Пральяк оголосив, що випив отруту під час зачитування вироку.

У 2013 році Міжнародний трибунал з військових злочинів у колишній Югославії засудив його на 20 років позбавлення волі за військові злочини, а на засіданні сьогодні підтвердив покарання.

Раніше колишнього генерала боснійських сербів Ратко Младича визнали винним у геноциді та вбивстві мусульман у Сребрениці й засудили до довічного ув'язнення.

Згодом в ООН назвали вирок Младичу «перемогою правосуддя».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: