У суді прокоментували присутність невідомих у камуфляжі на процесі в справі Авакова

Читать на русском

В одному з райсудів Києва не вважають присутність невідомих у камуфляжі на суді над сином Арсена Авакова тиском.
Олександр Аваков у судіфото: Апостроф

Під час розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про взяття під варту сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова на слідчого суддю Солом'янського районного суду міста Києва Віталія Українця тиск не здійснювався.

Так журналісту «Слова і Діла» в Солом'янському райсуді прокоментували присутність у залі суду невідомих у камуфляжі, які на камеру заявляли про підтримку Авакова-молодшого.

«Відповідно до частини першої статті 48 закону України «Про судоустрій та статус суддів», суддя у своїй діяльності щодо здійснення правосуддя є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання ... З інформації, що надана суддею Віталієм Українцем, під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Авакову тиск на нього не здійснювався та повідомлення про втручання в його професійну діяльність щодо здійснення правосуддя при розгляді зазначеної справи до Вищої ради правосуддя та Генеральної прокуратури України він не подавав», – йдеться у відповіді.

Також у Солом'янському райсуді відзначили, що охороною й контролем за пропуском осіб до суду займаються Національна поліція та Національна гвардія України, тому надати відповідь про те, чи пред'являли невідомі особи в камуфляжі документи, не можуть.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає вибачень через справу рюкзаків для Національної гвардії.

Раніше син Авакова продемонстрував свою ногу з електронним браслетом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: