У США помер серійний вбивця Чарльз Менсон

Читать на русском
У США в тюремній лікарні помер один із найвідоміших американських ув'язнених – серійний убивця Чарльз Менсон. Йому було 83 роки.

У США в тюремній лікарні помер один із найвідоміших американських ув'язнених, серійний убивця Чарльз Менсон. Йому було 83 роки.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Associated Press із посиланням на заяву управління виправних установ Каліфорнії.

Раніше повідомлялося, що Менсона перевели з в'язниці до лікарні в зв'язку з внутрішньою кровотечею, але його стан був дуже важким для проведення операції.

Чарльз Менсон став відомим наприкінці 1960-х років. Деякий час він виступав як гітарист у гурті Beach Boys. Він також організував у Каліфорнії комуну під назвою «Сім'я», члени якої поклонялися дияволу. В 1969 році він і кілька його послідовників вбили сімох людей. Однією із жертв стала вагітна дружина режисера Романа Поланскі Шерон Тейт.

Менсона заарештували в 1969 році, а в 1971-му засудили до смертної кари. Однак через рік у штаті Каліфорнія запровадии мораторій на смертну кару й вирок йому замінили на 9 довічних термінів. Менсону неодноразово відмовляли в умовно-достроковому звільненні.

Нагадаємо, в результаті стрілянини на концерті в Лас-Вегасі загинули 58 осіб. 64-річний Стівен Педдок зі свого номера на 32-му поверсі готелю Mandalay Bay розстріляв натовп.

Президент США Дональд Трамп назвав криваву бійню в Лас-Вегасі «актом чистого зла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: