Хімічна атака в Сирії: в Радбез ООН внесли «компромісну» резолюцію

Читать на русском
Хімічна атака в Сирії навесні цього року забрала десятки життів. Розслідувати трагедію почали відразу ж, але з тих пір РФ на правах постійного члена РБ ООН постійно блокує процес.

Росія на засіданні Ради безпеки ООН, наклала вето на резолюцію щодо хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, розслідування якої почалося ще в травні. В СБ ООН внесли новий документ.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня», пише «Слово і Діло».

«Швеція і Уругвай внесли до РБ ООН черговий «компромісний» проект по відновленню діяльності ССК (спільної слідчої комісії в складі співробітників ООН.- ред)», - сказано в повідомленні.

Як відомо, мандат спільної місії ООН на розслідування хімічних атак в Сирії закінчився 17 листопада.

Жахи Алеппо: кількість людей, убитих військами Асада й РосіїМісто Алеппо залишається кривавою раною на тілі Сирії. За час війни його населення скоротилося на три чверті мільйона – до 1,75 мільйона жителів.

Попередню резолюцію ініціювала Японія з пропозицією продовжити мандат на 30 днів, але РФ на правах постійного члена РБ ООН наклала вето на документ. Японську резолюцію підтримало 12 країн.

Раніше «Слово і Діло» розповіло, що за час війни населення Алеппо скоротилося на три чверті мільйона.

Детальніше про ситуацію в сирійському місті читайте в матеріалі «Жахи Алеппо. Кількість людей, убитих військами Асада і Росії»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: