В НБУ розповіли, коли запровадять 1000 гривень

Читать на русском
Після того, як правління Національного банку України ухвалить рішення про запровадження банкноти вищого номіналу, про це повідомлять за півроку. Йдеться про нову купюру номіналом одна тисяча гривень.

Після того, як правління Національного банку України ухвалить рішення про запровадження банкноти вищого номіналу, про це повідомлять заздалегідь.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказав на брифінгу директор департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко, передає УНН.

«Щойно правління Національного банку ухвалить рішення про введення в обіг банкноти вищого номіналу, я не буду називати якого номіналу, то про це буде повідомлено заздалегідь. Це буде проанонсовано, буде представлений дизайн», – сказав Зайвенко, відповідаючи на запитання про запровадження нової купюри номіналом 1000 грн.

Він зазначив, що Нацбанк за півроку повідомляє про запровадження будь-якої нової купюри. На уточнення журналістів про те, чи розробляв НБУ дизайн купюри номіналом 1000 грн, Зайвенко відповів: «Національний банк і наші художники постійно працюють над удосконаленням банкнот і монет».

Водночас директор департаменту НБУ додав, що номінальний ряд банкнот і монет затверджений, портретний ряд також затверджений постановою Верховної Ради України.

«500 гривень – це останній номінал, який затверджений. І портрет Григорія Сковороди – це останній портрет, який був затверджений. Поки рішень щодо інших фігур або заміни якихось фігур немає», – резюмував він.

Нагадаємо, НБУ планує відмовитися від карбування монет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: