Якщо, не дай Боже, хтось вирішить наступати: військові пояснили причини зміни командувача сил АТО

Читать на русском
Військове керівництво не сумнівається в тому, що Михайло Забродський зможе успішно відбити наступ бойовиків і російських найманців.

У зоні АТО відбулася ротація українських бригад.

Як повідомило «Слову і Ділу» джерело в Генштабі, на передові позиції заступили 79-та миколаївська та 25-та дніпровська десантні бригади, а також 30-та механізована бригада.

Водночас до пунктів постійної дислокації відійшла 72-га білоцерківська механізована бригада.

За словами джерела в Генштабі, саме з тим, що на «передок» заступили десантні бригади, й пов'язане призначення командувача високомобільних десантних військ Михайла Забродського новим командувачем сил АТО, про яке вже повідомляло «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 9 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 9 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Другою причиною призначення Забродського є збільшення кількості обстрілів і провокацій у зоні АТО. «Противник активно стягує техніку та живу силу. Ми дотримуємося Мінських домовленостей, але в разі чого готові дати відсіч», – пояснило джерело в Генштабі.

Військове керівництво не сумнівається в тому, що Забродський зможе успішно відбити наступ бойовиків і російських найманців. Адже саме він наприкінці літа 2014 року, будучи командиром 95-ї окремої аеромобільної бригади, зробив зі своїми бійцями найдовший військовий рейд у світовій історії. Його бригада пройшла 470 км у тилу ворога від Слов'янська до Маріуполя, потім вздовж кордону з РФ і через Луганськ повернулася до Слов'янська.

Багато в чому завдяки цьому рейду вдалося зупинити вторгнення на нашу територію регулярних частин російської армії. «Якщо, не дай Боже, хтось вирішить наступати, Забродський особисто буде на передовій і не віддасть ані сантиметра нашої землі», – кажуть у Генштабі.

Раніше повідомлялося, що Високомобільні десантні війська ЗСУ змінять свою назву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: