Луганськ залишився без водопостачання

Читать на русском
Компанія постачальник води знеструмила Петровський водозабір Попаснянського водоканалу, який постачає воду в  Луганськ. Воду відмовляються  постачати через борги ОРЛО.

«Луганське енергетичне об'єднання» знеструмило Петрівський водозабір Попаснянського водоканалу, який постачає воду до окупованого Луганська.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це розповів генеральний директор ТОВ «Луганського енергетичного об'єднання» («ЛЕО»,) Володимир Грицай, пише DW.com.

Причиною знеструмлення є борг водоканалу перед «ЛЕО», який станом на 6 листопада складає майже 157 мільйонів гривень та постійно зростає. При цьому борг сформувався саме за рахунок боргів самопроголошеного утворення «ЛНР», бо 90 відсотків води, що добувається водоканалом, постачається на неконтрольовану територію.

За його словами, великі борги перед «ЛЕО» за спожиту електроенергію мають також, зокрема, Алчевський металургійний комбінат, підприємства групи ДТЕК, а також низка державних підприємств, які працюють у Луганській області.

В яких річках України найчистіша вода?Наші аналітики підняли свіжі дані про забруднення великих річок України й з'ясували, в яких вода залишається найчистішою.

Вперше механізм оплати боргу за водопостачання населенню України, що проживає в окремих районах Луганської області, задіяли в січні 2017 року.

Як відомо, на початку грудня 2016 року Київ через борги зупиняв подачу води в ОРЛО.

Нагадаємо, після обстрілу бойовиками Донецької фільтрувальної станції пошкоджена резервна нитка естакади хлоропроводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: