Понад рік «на валізах»: чи мають шанс 26 сімей з Вінничини отримати від влади втрачене житло

Читать на русском
Наразі ремонт згорілого будинку триває, а терміни введення його в експлуатацію досі не визначені.

У місті Бар на Вінничині 58 осіб, які внаслідок пожежі влітку 2016 року залишилися без житла, вже понад рік змушені жити де прийдеться. І це незважаючи на обіцянку голови Вінницької ОДА Валерія Коровія надати їм помешкання в стислі терміни.

Зробити це Коровій обіцяв 8 серпня 2016 року, проте понад рік потому ситуація не надто змінилася.

Як стало відомо «Слову і Ділу», 26 сімей досі живути «на валізах», перебуваючи фактично в приймах: у родичів, знайомих, друзів, тощо.

Як пояснили в Барській РДА Вінницької області, нові квартири люди не отримали через відсутність вільного житлового фонду, а в їхньому зруйнованому будинку тривають відновлювальні роботи. Проте терміни завершення цих робіт у владних кабінетах навіть не прогнозують: говорять, залежить від фінансування.

Зазначимо, що за інформацією посадовців, відновлювальні роботи розпочалися одразу після пожежі, тобто влітку 2016 року. Приблизно за рік з обласного, районного та місцевого бюджетів було використано 2 мільйони 480 тисяч гривень.

Водночас Коровій дотримав слова щодо другої частини своєї обіцянки: мешканці згорілого будинку отримали фінансову допомогу на загальну суму 446 тисяч гривень.

Станом на 13 жовтня 2017 року ремонт згорілого будинку триває, а терміни введення його в експлуатацію досі не визначено.

За даними «Слова і Діла», Коровій, перебуваючи на державній посаді, встиг роздати 38 обіцянок. Виконати з них він устиг 17, провалив – 3.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: